Informační systém POEM


Verze POEM 4.3.1

20.11.2009 13:59

 1.1.      Všeobecné

·         Podpora Internet Explorer 8.

·         Nová verze uživatelské a administrátorské dokumentace.

1.2.      Partneři

·         Na portále Partnera v sekci Pobočky a ve funkci Partner / Pobočky se v seznamu nově zobrazuje Typ pobočky.

1.3.      Projekty

 ·         V základních údajích projektu se pole „Datum vytvoření projektu“ přejmenovalo na „Datum zahájení projektu“.

1.4.      Dokumenty

·         Bylo upraveno připojování dokumentu k aktivitě (a k ostatním entitám, jako je úkol apod.).

·         Nový dokument se k aktivitě připojí automaticky.

·         Při otevření obrazovky dokumentů z jiných modulů se zobrazí podmínky výběru a nově se také automaticky vyfiltrují související dokumenty.

·         Ikona pro přiřazení dokumentů byla nahrazena větším (viditelnějším) tlačítkem „Přidat“.

·         Ve formuláři aktivity (a ostatních entit) lze dvojklikem na řádek s připojeným dokumentem zobrazit portál dokumentu.

1.5.      Helpdesk

·         Byl vytvořen nový uživatelský parametr helpdesk_mail_jako_odesilatel, který určuje, zda v e-mailu, který je odeslán z řešení tiketu helpdesku, bude uvedena adresa dle parametru helpdesk_mail (ANO) nebo e-mailová adresa řešitele (NE).

·         V externím helpdesku bylo do filtrovacích podmínek přidáno ID tiketu helpdesku.

·         Bylo upraveno odesílání mailu z POEM při zapsání řešení a současném delegování tiketu helpdesku. Dříve se tomu, kdo tiket nahlásil, odeslal mail s informací o delegování, nebylo v něm však uvedeno řešení. Řešení bylo uvedeno jen v mailu pro uživatele, kterému byl tiket delegován. Nyní se oběma osobám zasílá mail i se zapsaným řešením.  

1.6.      Aktivity

·         Byl vytvořen nový uživatelský parametr zatrhavat_vykazat_do_projektu (v sekci Aktivity). Pokud je nastaven na hodnotu ANO, v nové aktivitě se automaticky označí pole „Vykázat do projektu“.

1.7.      Admin

·         Byla vytvořena nová práva (505, 506 a 507), kterými lze řídit zobrazování cen a interních nákladů v seznamu aktivit, kapacit a v osobních nákladech projektu.

·         Byl změněn princip zadávání hesla.

·         Při vytváření nového uživatele je nyní heslo povinný údaj.

·         Pokud se do POEM přihlásí uživatel, který heslo dosud nemá zadáno, POEM jej k zadání hesla vyzve (jako dosud). Změna hesla je v tomto případě jen doporučena, není vynucena.

·         Pro uživatele, kteří se do POEM přihlašují certifikátem, se pole pro zadání přístupového jména a hesla nezobrazují.

  

2.       Kontrola využití licencí v POEM

Do nové verze POEM byla přidána funkčnost, která neumožní překročit počet licencí.

·         Systém nepovolí přidat nového zaměstnance, pokud by tím počet aktivních uživatelů překročil stanovený počet licencí.

·         Vzhledem k tomu, že dosud bylo překročení počtu licencí technicky možné, může být v některých databázích počet aktivních uživatelů vyšší, než je počet licencí. V takovém případě se nejnovější uživatelé (tj. s nejvyšším ID) do systému nepřihlásí.

—————

Zpět



TOPlist